dimarts, de desembre 06, 2022

Lluita pel que vols i estima el que tens (Pau Capell)

Pau Capell (Sant Boi de Llobregat, 1991) ha estat tres cops campió del món d'ultratails, els anys 2018, 2019 i 2021. La cursa que va canviar-li la vida va ser l'Ultra Trail de Mont Blanc de 2019, que va guanyar amb autoritat després de córrer els 171 quilòmetres de recorregut en solitari. Una heroïcitat. D'aquesta cursa i de moltes altres coses en parla al llibre "Lluita pel que vols i estima el que tens", publicat per Cossetània. 187 pàgines plenes d'amor.

Actitud i equilibri emocional, amb el suport incondicional de la família. Aquestes podrien ser algunes de les claus de l'èxit d'en Pau. Els seus pares i els seus germans l'acompanyen sempre que poden. L'animen als avituallaments i li faciliten les coses. Ell, que és enginyer, té les idees clares. Assegura que les curses comencen molt abans de córrer-les. Deixa poques coses a la improvisació. En Pau agraeix que pugui estar en contacte amb els seus fans gràcies a les xarxes socials. Aquestes també li han permès conèixer a algun dels seus ídols, com l'excapità del Barça, Carles Puyol. Explica que quan va guanyar la UMTB es va central totalment en els entrenaments i va descuidar altres coses. Va costar-li la parella que tenia llavors.

Un altre punt negre de la seva prolífica carrera esportiva és quan el van haver d'operar. Van ser mesos complicats, però va recuperar-se bé i va tornar a competir amb el seu nivell habitual. En la part final del llibre explica alguns dels projectes esportius que ha portat a terme, com el Run For The Artic, 250 quilòmetres corrent per la zona més extrema de Noruega, a temperatures de fins a 30 graus sota zero. "Lluita pel que vols i estima el que tens" resumeix la filosofia de Capell i relata un munt d'anècdotes molt interessants. També inclou unes quantes fotografies i escrits de la seva família i del seu equip, amb la seva entrenadora (Laura Díez), l'especialista en nutrició esportiva (Anna Grífols) i l'especialista en Medicina esportiva (Daniel Brotons) al capdavant. Diuen meravelles d'ell.

"L’ésser humà és racional, però molts cops no sabem valorar prou les paraules que diem, o simplement no arribem a entendre’n el significat real. Des de sempre he sigut una persona analítica en diferents aspectes de la meva vida, i pel que fa a les paraules també. M’agrada posar l’exemple d’una de les expressions amb més potència del nostre vocabulari: t’estimo. Aquestes senzilles paraules, segons com es pronunciïn, tenen molts significats, i en la nostra llengua, la catalana, sonen molt bé. És possible que les noves tecnologies, i sobretot els missatges instantanis de mòbil, com el WhatsApp, facin que es perdi la importància del so i, per tant, també el valor que podem donar al so de les paraules". 

@Jordi_Sanuy

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada