dijous, de juliol 26, 2007

Comentari: 'Los Simpson'. Nota: 7'7


... I Schwarzenegger president dels Estats Units!

2007 / Estats Units / 87 minuts / Animació - Comèdia / Director: David Silverman / En Homer ha de salvar al món d'una catàstrofe que ell mateix ha provocat. Ell llac d'Springfield està contaminat com mai. Un abocament il·legal més pot provocar conseqüències imprevisibles i portar el poble a la ruïna total. I clar, quan en Homer no sap què fer amb els excrements d'un petit porc, la seva nova mascota, té una idea genial. No se li ocurreix res millor que saltar-se totes les tanques de protecció i llençar-los al llac. Per què? Perquè regalaven Donuts. Com a mesura de prevenció (i després que apareixi la primera criatura mutant), el poble és precintat i aïllat de la resta del món. Una cúpula de plàstic irrompible els impedeix tenir contacte amb ningú de fora. Tot Springfield vol acabar amb en Homer, de la manera que sigui. S'ho mereix Però la família Simpson aconsegueix escapar, quasi de miracle, per un petit forat en un sorral, i se'n va a Alaska per començar una altra vida. Allà s'assabenten que el govern vol fer desaparèixer Springfield (a grans mals, grans remeis) i tornen per intentar salvar als seus.

Arnold Schwarzenegger, un actor, presidint dels Estats Units? Al Gore, exvicepresident dels Estats Units, dirigint pel·lícules? El món no va bé, està clar. A 'Los Simpson', 'Mr. Terminator', encara governador de Califòrnia, ja ha arribat a la Casa Blanca. Premonitori? Espero que no. Això sí, és un titella en mans del cap de l'Agència de Protecció Medioambiental, Russ Cargill. Cada cop que hi ha problemes li presenta cinc dossiers difernets, cadascun amb una solució. I n'hi fa escollir un només pel número, sense deixar-li que el llegeixi. Paral·lelament, la Lisa fa competència a l'Al Gore i al seu documental 'Una verdad incómoda'. Per cert, ni l'he vist ni el penso veure. Si el món està com està, en part, és culpa dels Estats Units. I que jo sàpiga, l'Al Gore n'ha estat vicepresident molts anys. És a dir, que no llenci la pedra i amagui la mà. Per què no ha intentat aturar tot això a través de la política, Sr. Gore? Fer documentals és molt maco, però no eximeix de responsabilitats... espero.

Doncs això. La Lisa intenta que el llac d'Sprengfield no acabi de contaminar-se del tot, però és del tot impossible. Ningú se l'escolta. Però per si fos poc, és el seu mateix pare, en Homer, qui acaba traïnt-la. Segueix sense pensar (de fet mai ho ha fet, encara), però aquest cop en Homer es passa de la ratlla. Ja no fa gràcia. A partir d'aquí, crítiques subliminals al govern nord-americà per la seva política de fets consumats. La família Simpson es trenca per moments. Fins i tot en Bart deixa d'admirar al seu pare. La Marge decideix deixar-lo. Però, per sort seva, l'home acaba reaccionant (millor tard que mai) i intenta redimir-se. Al final, com no, es converteix en l'heroi d'Springfield, que torna a respirar aire pur... O no. Llàstima que en la vida real no sigui tot tan fàcil.

La pel·lícula, que passa bé (de fet només dura 87 minuts) està dirigida per David Silverman, que va co-dirigir la genial 'Monstruos S.A.' (2001). A més, coneix sobradament el 'producte Simpson', perquè en els darrers anys ha estat al capdavant de diversos espisodis de la genial sèrie de televisió. 'Los Simpson. The Movie' és molt divertida i amb l'humor intel·ligent habitual, tot i que hi ha gent que l'ha sobrevalorat en excés. No és, ni de bon tros, una de les pel·lícules d'animació més brillants de la història. Només faltaria!

Per a mi, hi ha dues escenes que són brutals: quan en Bart va despullat en monopatí (a petició del seu pare, està clar) i quan en Homer és a Alaska, sol, a punt de morir. És llavors quan té una experiència mística que el fa tornar cap a Springfield. Aquesta és excel·lent. Cal destacar també la caricatura d'un venedor de fum com Tom Hanks, que intenta convèncer als nord-americans que hi ha una nova versió del 'Grand Canyon', just on fins ara hi havia la bonica ciutat d'Springfield. A mi mai mha enganyat Sr. Hanks... Ni ho farà. N'estic segur. Segueixi venent fum, però jo no el compro.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

La vi ayer! A mí me gustó mucho! Claro que no es una de las mejores pelis de animación porque en realidad es como un capítulo..pero más largo. Pero bien, muy entretenida..ideal para el verano! ;)

Jordicine ha dit...

Hola, Mili! Te escribo desde Amsterdam. La peli merece la pena, pero es que en Imdb.com le dan un 9!. Por cierto, pantalones y chaquetas G-Star al mismo precio que en Barcelona. Las camisetas, mejor (25/30 euros aprox). A ver si descubro lo del 3301. Bye.

Isabella ha dit...

També tinc la meva ex de tornada immediatament després de contactar amb el doctor Ogbidi. el meu ex Ray Pascal em va deixar fa un any, em va deixar el cor trencat així, un amic meu em va donar aquest correu electrònic de contacte ogbidihomeofsolution1@gmail.com i whatsapp número +2348052523829. Em vaig posar en contacte amb ell i el meu Ray em va tornar amb molt d'amor. en cas que necessiteu el seu poderós encanteri, també podeu arribar a ell, el 100% segur.