dimecres, de juliol 18, 2007

Coses; 'Les cinc pel·lícules més vistes'


Aviam. S'han inventat una nova paraula: 'Meme'. Què vol dir? Doncs que un 'blogger' crea un 'post' qualsevol i l'envia als seus 'ciber-amics' perquè aquests el contestin quan puguin. D'asquesta manera, els 'blogs' interactuen i, ja que parlem de cinema, es crea 'La Comunitat de l'Anell', encara que sigui per uns minuts. Bé, més que de 'l'Anell', 'La Comunitat del Bloc'. Aquest és el meu primer 'Meme'. Me l'envia la Noemí, la 'blogger' per excel·lència, almenys dels/de les que conec jo. Som-hi, doncs. Aquesta és la llista de les cinc pel·lícules que he vist més cops; o potser no... perquè tinc memòria de peix.

1- 'Basket Music' (1979). Jo jugava a bàsquet, més o menys seriosament, i a qualsevol 'Campus' o festa relacionada amb aquest esport, queia. Era matemàtic. És força dolenta, és veritat, però divertidíssima. El protagonista és Julius Erwing ('Doctor J') que en aquells temps era un dels 'grans' de l'NBA.

2-'Porky's'(1981). Un altre horror. A principis dels 80 va començar a arribar el vídeo a les cases particulars (veig que començo a fer-me vell) i la gent s'invitava a veure pel·lícules. La majoria escollien Porky's, una comèdia d'adolescents dirigida por Bob Clark. Hi va haver segona part i crec que tercera. Totes igual de dolentes.

3-'Senderos de gloria' (1957). Dirigida per Stanley Kubrick i protagonitzada pel gran Kirk Douglas (el pare de la saga, és clar). Pel·lícula antibel.licista. La vaig veure tres cops la mateixa setmana. Al cinema. En blanc i negre. Brutal en tots els sentits.

4-'Blade Runner' (1982). Hi ha un abans i un després d'aquesta pel·lícula en el cinema de ciència ficció. La majoria de pel·lícules del gènere segueixen 'bebent' d'aquesta, de la seva nebulositat, dels seus ambients carregats al màxim. Ridley Scott darrera de la càmara i una jove parella protagonista d'autèntic luxe: Harrison Ford i Daryl Hannah. Us sonen?

5- 'Los siete samuráis' (1954). És, sens dubte, una de les millors pel·lícules de la història del cinema. Dirigida pel gran Akira Kurosawa. Camperols pobres com les rates que s'organitzen per fer front a una quadrilla de bàrbars. Admiro l'orgull i l'honor dels samurai. Són un exemple a seguir.

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Ole, ole y oleeeeee!!! Ya tienes tu primer MEME!!!

Creo que no he tenido el placer de ver ninguna de esas películas que has puesto, será el desfase generacional, ajajjajajajaj... Es broma, es broma, lo retiro, jijijijijij :P

Ten cuidado, pequeño, dentro de nada te encargo otro MEME... Por aplicado!!! Jejejej Muá!!

Jordicine ha dit...

Esperando estoy! De las dos primeras puedes pasar perfectamente. Las otras tres, según mi modesta opinión (o no) son de visión obligatoria. Como puedes ir por el mundo sin haber visto las otras tres? Ayyy....

Anònim ha dit...

Yo tampoco he visto ni una...será porqué todas son de antes de que yo naciera?! Menos Blade Runner, que es como yo, del año de Naranjito, y la tengo pendiente pero nunca la veo!! Tengo que ponerme ya!

Jordicine ha dit...

Sois tal para cual. Pero, ojo, que yo tampoco soy tan viejo. Sólo tengo 39! Grrr!!!

Anònim ha dit...

Mi preferida es 'Blade Runner'. Y la que he visto más veces 'Los Cazafantasmas'. Un saludo. Ciao. Markitus.