dijous, de juny 28, 2007

Coses: 'Sóc Papá canguro'


Aprofitant el títol de la lamentable pel·lícula d’Steve Carr (protagonitzada pel graciós Eddie Murphy), he de dir que aquest estiu tornaré a ser ‘papá canguro'. Des d’avui i fins a finals del mes d’agost. Aviam; sempre estic amb ell, però a partir d’ara (jo de mitges vacances i ell senceres) passarem tot el dia junts. Per què estic de mitges vacances? Doncs perquè he canviat de torn. Després de quatre setmanes treballant de dilluns a dijous, ara he passat al cap de setmana (divendres, dissabtes i diumenges). És a dir, que he acabat avui i no torno a la Tele fins divendres que ve. Perfecte! Tres divendres, tres dissabtes, tres diumenges (9 dies en total; si sóc de lletres, però sé sumar)... i vacances senceres; fins el 27 d’agost. Quina passada!

El blog se’n ressentirà, encara que sembli un contrasentit. Si estic de vacances, ho estic per tot. Se’n ressentirà... o no, perquè espero afrofitar les mitges vacances i les senceres per posar-me al dia des d’un punt de vista cinematogràfic. Aquest mes de juny ha estat horrorós. Només he pogut veure dues pel·lícules infantils (‘Arthur i los Minimoys’ i ‘James y el melocotón gigante’), ‘Time’ (de l’extraordinari Kim Ki Duk) i dos títols dels quals encara ni he fet el ‘post’, parlant en termes internautes. Em refereixo a ‘Diamante de sangre’ i ‘Cartas desde Iwo Jima’.

La llista de pel·lícules que tinc pendent pels propers dies és espectacular. Ja em frego les mans. Mmm... ‘Zodiac’ (el títol de moda, diuen que és el nou ‘Seven’); ‘El velo pintado’ (amb la guapíssima Naomi Watts i Edward Norton); ‘La ciencia del sueño’ (la darrera bogeria de Michel Gondry, pare d'‘Eternal Sunshine of the Spotless Mind’); ‘París, je t’aime’ (composada per tot un seguit de curts de directors famosos, Joel i Ethan Coen, Isabel Coixet, Gus Van Sant...); i la coreana ‘The Host’ (de Bong Joon-Ho, del mateix director que la impressionant ‘Memories of murder’).

També tinc pendents ‘Shortbus (que diuen que és la pel·lícula amb més imatges de sexe explícit fora de la indústria pornogràfica dels Estats Units. Aviso, la veuré avui mateix. La tinc a casa, calenteta, com no); ‘Love Battlefield’ (un dels últims descobriments del cinema de Hong Kong); ‘La masai blanca’ (aposta alemanya que ens explica la història d’amor entre una dona blanca i un home negre), ‘Brick’ (cinema negre amb la firma de Rian Johnson); i 'Ghetto' (que ens explica el genocidi jueu, a Lituània, l'any 1941). Són una desena, però espero veure’n alguna més.

Les vacances donen per molt: Per veure pel·lícules, per llegir, per escoltar música, per pendre el solet, per banyar-se, per passejar, per menjar bé, per no fer absolutament res... Parlo d’activitats confesables, és clar. Totes aquestes les puc fer tranquil·lament amb el meu fill, perquè ja deia en començar que, d’aquí a setembre, m'he transformat en ‘Papá canguro'. Que bé que ens ho passarem Pau! Ah, a ell també li agrada el cinema, com no. Aquesta tarda hem anat a la novíssima biblioteca 'Roca Umbert' de Granollers i m'ha sorprès agafant 'Pesadilla antes de Navidad' de Tim Burton. Només té 6 anys, però aquest nen promet. Tim Burton, quin fenòmen. Com en Pau, és clar. VACANCES!

1 comentari:

Anònim ha dit...

vigila amb els incidents domèstics! mr. Propper! Sj