dimarts, de juny 05, 2007

Coses: S'ha acabat la treva


Aquest cop tampoc han estat capaços d’aconseguir-ho. De què serveix viure en una democràcia si no s’entenen parlant? No es tracta de buscar culpables, que sempre és el més fàcil, cal trobar solucions; i quant més ràpid, millor. És incomprensible que a l’any 2007 molts segueixin creient que el terrorisme és una xacra que mai s’acabarà. Sigui com sigui, el comunicat que ETA ha fet públic aquesta matinada (publicat al diari ‘Berria’ i avançat per ‘Radio Euskadi’) és una mala notícia per a tothom. Segons la banda terrorista, ‘no es donen les condicions mínimes per seguir amb un procés de negociacions’.

La treva s’acaba aquesta mitjanit, vuit dies després de les eleccions municipals que, segons el comunicat d’ETA, van deixar fora milers de ciutadans i a qui és l'actiu principal del procés, l'esquerra abertzale”. En el fons també hi ha la difusió per part del govern central d'un vídeo que mostrava l'entrenament de terroristes per cometre noves accions violentes i la polèmica per la situació de José Ignacio de Juana Chaos.

Estic fastiguejat, fart que uns i altres intentin treure rèdit dels morts, que es faci servir el terrorisme amb clars objectius electorals. La dreta, experta en el tema, critica que Zapatero hagi fracassat, com ells fa uns anys, és clar. No oblidem que fa només quatre dies fins i tot es queixaven que s’haguessin obert negociacions. S’ha de parlar encara més? S’ha d’endurir la política antiterrorista i entrar en una guerra sense quarter? En què quedem? Que tothom es defineixi obertament i s’acabin les mentides d’una vegada per totes.

ETA denuncia que ‘el govern central ha respost a l’aturada de les accions armades amb detencions, tortures i persecucions’. Què havia de fer? Quedar-se assegut amb les mans plegades i esperant que la banda es rearmés? No ho sé. Seria bo que els terroristes també s’expliquessin, obertament i sense pèls a la llengua. L’alto el foc només ha durat un any, amb l’única taca negra de l’atemptat a la T4 i diveros espisodis de kaleborroka. Quina llàstima! Una altra oportunitat perduda. I van... Això sí que és una pel·lícula.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Ja tens raó, ja. Quina merda. Lluís.