dilluns, de febrer 19, 2007

Llocs: Can Nicanor


Si passes per Palamós (Baix Empordà, Costa Brava) has d'anar-hi. No deixis que t'ho expliqui un altre. Prova-ho en primera persona. El teu paladar t'ho agrairà. Parlo de 'Can Nicanor', un petit local que la Carmen ha batejat com 'Taller de Tapes'. Està ubicat al Carrer de la Roda número 14, darrera de l'Ajuntament, a la banda de mar. 'Can Nicanor' serveix 'montaditos', cassoletes i raccions totalment naturals i casolanes; res de congelats ni de menjar precuinat. Tot regat amb vi o cava de qualitat, servit a copes per ella mateixa. Molt recomanable el criança, però també la cervesa negra, freda i amb la pressió justa, ni més ni menys.

Els 'montaditos' són espectaculars. N'hi ha de clàssics, com els de pernil ibèric, formatge, croqueta o truita de patata (amb la seva corresponent llesqueta de pa), i de molt més treballats, preparats al moment. Els de pollastre arrebossat al curry, el conill a la brasa, el d'albergínia arrebossada amb formatge de cabra, el de frankfurt embolicat amb pasta de full i el 'jalapeño', un pebrot verd farcit de formatge desfet. Estan boníssims! Però n'hi ha d'altres, d'anengada fumada de Mont-Ras (com diu l'Alan) -a Mont-Ras no hi ha mar-, de patè, d'amanida russa, d'amanida de cranc; tots a un euro, menjats de peu, a la barra. Les cassoletes i les raccions (faves i pèsols, carn o gambes al curry, xampinyons saltats, cap i pota...) també tenen molt d'èxit entra la clientela, força fidel, pel que he pogut veure.

Un dels èxits de 'Can Nicanor' és que el caliu està assegurat, sempre hi ha gent menjant i parlant, creant l'ambient ideal per a tota la família; a tota hora, tot l'any. Això sí, és un local petit i només hi ha quatre o cinc tamburets; és pràcticament impossible trobar-ne un de buit, tot i que, la veritat, és que hi ha molta rotació. S i vols menjar dret, cap problema; sempre trobes un raconet. Si vas amb nens petits, és millor que trobis una 'ànima caritativa' que te'l deixi seure; més que res perquè tingui visió de la barra i no s'agobiï. Menjar-hi quatre coses i sopar després és una bona opció; tot i que considero que la més recomanable és menjar una mica de tot, provant d'aquí i d'allà, i, un cop satisfet, buscar un altre lloc per fer el cafè, el tallat o el que faci falta. A 'Can Nicanor' pots sopar com un rei o com una reina. T'ho asseguro.

6 comentaris:

Noemí ha dit...

Sólo de leerte, ya me están entrando ganas de ir a probar todas esas cositas que describes...

Tengo hambreeee... me voy a cenar!!

marc ha dit...

la veritat que es un gran local , molt bon ambient i sobretot bon menjar. i estar alla et fa oblidar de tot, us hi recomano anar-hi.

Unknown ha dit...

És un local que val la pena anar. Està molt ben ambientat i sobretot bon menjar!!!!

Jordicine ha dit...

I tant! Segur que algun dia coincidim per allà, Laura. He vist que ets palamosina! Jo, normalment, hi vaig tots els divendres. Aquest no perquè marxo a Saragossa, però els divendres sempre hi sopo. Un petó.

Unknown ha dit...

Acabamos de estar. Decepcionante. Parece las ramblas en hora punta. Trato desagradable y variedad de pinchos limitadísima: gambas gabardina "la sirena", botifarra incomoble, tortilla de patatas.

El bajo precio no justifica la baja calidad. Morirán de éxito.

Georgina ha dit...

A mi i a tota la meva família ens encanta aquest bar i el tracte que rebem.. La Carme és una gran cuinera!!! I té molt carisma !! Visca el Nicanor!! I que duri molts anys!!!