dimarts, de desembre 20, 2022

Cuina per a famílies estressades (Eva Olivares)

Sembla que de vegades l'estrès és inevitable. El que sí que es pot defugir és alimentar-se malament per manca de temps. És per això que la bona amiga Eva Olivares (Girona, 1984) ens regala aquest "Cuina per a famílies estressades". Dona per fet que és més fàcil intentar menjar bé, amb plats fàcils i saludables, que espolsar-se les pressions del dia a dia. Té 159 pàgines i està publicat per l'editorial Cossetània.

El primer qualificatiu que em ve al cap quan penso en aquest llibre és 'simpàtic'. L'Eva és bona comunicadora i ho deixa clar des del concentrat de brou inicial. Les receptes entren per la vista, amb unes fotografies molt boniques. Segons puc llegir en els agraïments, la 'culpable' és l'Astrid Torra. Els plats estan acompanyats d'una petita explicació i pels passos que cal seguir per cuinar-los. He provat  de fer-ne un parell (el tàrtar de gambes i el pollastre arrebossat amb pinyons) i me n'he sortit. Els divideix en sis capítols: rebost, dia a dia, tardes de pluja (perfectes per cuinar amb l'ajuda dels més petits), convidar la família, sopar romàntic (artista convidat Martí Gironell) i esmorzars i berenars.

La de l'Eva és una aposta segura. Estalviar temps i esforços a la cuina per poder dedicar més temps a la família. Hi ha menges sense lactosa (el seu petitsuís), sense gluten (les galetes de cacau), per a esportistes intrèpids (les energy balls de cacau) i un munt per a vegetarians, com el cuscús de verdura. També ha pensat en els més carnívors (amb un llom a la sal espectacular) i en els que són més de peix, amb un carpaccio de pop que fa salivar de només mirar-lo. Així fins a quasi setanta propostes. Totes explicades amb un llenguatge planer i molt visual i un sentit de l'humor envejable. Un bon regal per aquestes festes de Nadal. Segur que molts ja coneixeu l'autora pel seu canal de YouTube, evacuinera, amb més de 22 mil seguidors.

"Si tanco els ulls i busco en la memòria records d’infància, els primers que em venen al cap tots tenen a veure amb la cuina. Les olors ens connecten amb moments molt especials i la cuina es converteix en l’epicentre de la vida familiar. Amb aquest llibre pretenc fer-vos arribar idees i receptes que he anat descobrint al llarg del temps, ja sigui pel blog o pel canal de YouTube, i que encaixen amb la meva vida familiar per tres motius: són fàcils de preparar, no requereixen ingredients complicats i el resultat és boníssim. Les receptes estan estructurades per capítols i la gran majoria són pensades per a 4 persones".

@Jordi_Sanuy