dimecres, d’abril 20, 2016

Quin cap! (Ricard Ruiz Garzón)


“Quin cap!” és l’últim llibre de Ricard Ruiz Garzón (Barcelona, 1973). Les il·lustracions són de Pedro Rodríguez (Sevilla, 1973). Té una setantena de pàgines i va destinat a nens i nenes de més de sis anys, però també per adults. Està publicat per Pagès Editors. Tot passa a la Gran Granja de Can Capell, on els animals que hi viuen porten barret i sempre se saluden amb molt afecte.

El llibre està ple d’animals i de barrets. Hi trobem gossos, gats, vaques, ovelles, porcs, ases, conills , ànecs i altres simpàtics animalons. Llueixen amb orgull boines, barretines, copaltes, còfies, barrets de llana, gorres, pameles i el que faci falta. Tot funciona a la perfecció fins que l’Eulàlia, la iaia gallina, denuncia que li han robat la barretina. La principal sospitosa és l’estruç Amanda. L’encarregat de treure l’entrellat d’aquesta misteriosa desaparició és el Pollet Quico, el nét de l’Eulàlia. La seva investigació anirà a poc a poc, amb respecte per a tot i tothom.

“Quin cap!” és una bonica història sobre la relació que tenen els nens i les nenes amb la gent gran. L’amor és el vincle indestructible que uneix els uns amb els altres. Podríem definir el llibre com un poema il·lustrat sobre l’Alzheimer, la malaltia que pateix l’àvia. Molt recomanable.

“Però la mare,
la gran gallina,
li manca el temps
per fer-ho tot,
i això que a casa,
mercès al gall
i la seva crida
sempre matina.

Atrafegada, Es mira en Quico
i fa un gran bot
Tot remugant:
“Vés amb la iaia,
que es veu malalta,
i cuida-me-la.
Sigues bon jan!”.

Bona setmana a totes i a tots.

@Jordi_Sanuy