dimecres, de febrer 01, 2017

L'home de les 23 personalitats (com a mínim)


“Split”, que aquí s’ha titulat com a “Múltiple”, enganxa! Això sí, sense buscar-li la lògica ni fer-se gaires preguntes. El fet que hi hagi un home amb 23 (o 24) personalitats costa d’interioritzar. Dues? Tres? No, en Kevin en té un mínim de 23, tot i que a la pantalla només en veiem unes quantes. Veritat? Mite? La pel·lícula està dirigida per M. Night Shyamalan, que feia uns quants anys que no l’encertava.

Aquest cop, el director indi, molt hàbil per crear suspens, ens explica una història força atractiva. No és que et deixi a la butaca sense alè, però se segueix amb molt d’interès. L’emoció i les ganes de saber com acaba tot fan que les dues hores de metratge no es facin llargues. Possiblement, sigui el millor títol de Shyamalan des d’”El Protegido” (2000), a qui fa una picada d’ull en l’últim minut, amb els crèdits a punt d’aparèixer en pantalla. S’ha d’haver vist la pel·lícula interpretada per Samuel L. Jackson i Bruce Willis per trobar-li sentit. En cas contrari, el gag pot passar desapercebut. En sortir del cinema vaig comentar la situació amb el al grup de persones amb qui anava i ningú havia estat al cas.

A en Kevin (i les seves múltiples personalitats) l’interpreta James McAvoy, el Professor X dels “X-Men”. Està molt convincent, tot i que em quedo amb l’Anya Taylor Joy, una de les tres adolescents que, sense voler-ho, es creuen en la vida del protagonista. A la noia la recordava pel seu gran paper a “La bruja” (2015). A “Múltiple” torna a brillar amb llum pròpia. Amb el suport de la Dra. Fletcher, la psiquiatra interpretada per Betty Buckley, coneixem una mica més a en Kevin i les seves personalitats derivades. Tampoc no massa. Aquesta actriu ja havia treballat amb Shyamalan a “El incidente” (2008).

En definitiva, una bona pel·lícula per passar l’estona. Se l'aprecia encara més després dels fracassos de títols com “Airbender, el último guerrero” o “After earth” (2013). Shyamalan ha tornat!

Bona setmana a totes i a tots.

@Jordi_Sanuy

3 comentaris:

ricard ha dit...

Ara m'adono que la noia és la mateixa de "La bruja"! Un rostre alhora inquietant i encisador. La pel·lícula em va agradar però sense arribar al nivell de la seva etapa daurada, la que va d'"El sexto sentido" a "El bosque".

Una abraçada.

Deric ha dit...

Està a la llista per aquesta setmana

Jordicine ha dit...

Completament d'acord, RICARD.

Ja ens diràs, DERIC.