dimarts, de març 13, 2007

Comentari: 'Colegas en el bosque'. Nota: 5'5


Res de nou

2006 / EEUU / 99 minuts / Animació - Infantil - Comèdia / Directors: Roger Allers, Jill Culton, Anthony Stacchi / En Boog és un ós domesticat a qui li canvia la vida quan coneix l'Elliot, un cèrvol salvatge que no calla mai. Per tot un seguit de circumstàncies, la guarda forestal que el tenia vivint en el seu garatge, decideix tornar-lo al bosc on el va trobar de petit. Queden tres dies perquè comenci la temporada de caça. Si volen sobreviure, l'ós i el cèrvol hauran d'aclimatar-se el més ràpid possible al seu nou entorn. I, si troben el suport de la resta d'animals del bosc, encara millor.

'Colegas en el bosque' és una pel·lícula 'normaleta'. Tècnicament és força bona però, des d'un punt de vista argumental, no ens apropa res de nou. És més, s'assembla massa a altres títols recents. En Boog fa els mateixos gestos, té la mateixa manera de parlar i la mateixa ingenuïtat que l'Shreek. Tots dos personatges són clavats. I si en Boog és el reflex de l'ogre, l'Elliot és l'ase. Físicament són pràcticament iguals, però és que, per si fos poc, un i l'altre parlen sense parar i fan tot el possible per ajudar als seus 'amos', això sí, sempre amb aquell punt d'egoïsme còmic. Em sona a repetició.

En Boog és un ós domèstic que viu feliç fins que apareix l'Elliot, a qui un caçador vol emportar-se a l'altre barri. Té un lloc reservat a casa seva per penjar-hi el seu cap. L'ós el salva i, a partir d'aquell moment, el cèrvol ja no el deixa en pau... com a mostra d'eterna gratitud. Per culpa de l'Elliot, en Boog es revoluciona més del compte i la guarda que el tenia adoptat decideix tornar-lo al bosc, tot i que ho fa a contracor. Al poble comença a ser un perill. Enmig de la natura, l'ós se sent perdut però, a poc a poc, aconseguirà adaptar-se al nou medi. L'únic problema és que comença la temporada de caça i el bosc està infectat d'homes amb escopetes. Tots els animals es posen d'acord per fer front als invasors i la veritat és que ho aconsegueixen. És una gran victòria animal sobre la raça humana, personificada en uns caçadors violents i pocavergonyes.

(La resta del comentari explica parts de la pel·lícula)

L'objectiu d'en Boog era tornar al garage on vivia amb la guarda del bosc. Fins llavors no coneixia res més. Però quan veu el companyerisme que hi ha entre els animals decideix quedar-se a la natura. La noia fins i tot ho entén. Ara sí que està a casa seva i no abans, adaptant-se a un habitat que no era el seu. L'Elliot inicialment s'hi resisteix. A ell li agradaria anar al garatge d'en Bogg, més còmode i menys perillós, però al final també veu que al bosc s'hi està millor que a cap altre lloc.

1 comentari:

Anònim ha dit...

A mi se'm va fer llarga. És millor vecinos invasores. I començo a estar fart de pelis d'animals.