dissabte, de març 17, 2007

Comentari: 'Las aventuras de Zachary Beaver'. Nota: 6'1


Un bon intent

2007 / EEUU / Comèdia familiar / Director: John Schultz / Intèrprets: Eric Sloltz, Jane Krakowski, Jonathan Lipnicki, Kevin Fitzgerald Corrigan / És estiu a Granger, un petit poble de Texas, on l'arribada de l'espectacle del 'noi més gras del món' trenca la monotonia habitual. En Zachary menja tot el què li posen davant i rugeix com un lleó, sorprenent als petits i als que no ho són tant. Amb l'objectiu d'ampliar el 'negoci', el soci d'en Zachary marxa per captar nous números per l'espectacle. Com que el deixa sol un parell de dies, la Policia entén que l'ha abandonat i vol enviar-lo a un servei d'acollida. Però l'aparició de dos nens del poble, en Tob i el Cal, ho canvia tot. Veuen que el noi és molt més que un espectacle de fira i s'hi fan amics, fent-li costat fins, a on calgui.

Molt més entretinguda del què m'imaginava. Em pensava que seria una pel·lícula pel lluiment de Jonathan Lipnicki, que s'ha fet famós gràcies a la saga d'Stuart Little, però té coses bones. Si segueix així, aquest jove actor, molt expressiu, té un gran futur per davant. John Schultz ens explica la història d'en Tob, un nen que ha d'assumir massa coses en poc temps. L'abandonament per part de la mare (que el deixa a ell i, sobretot, al seu pare per provar sort a la música), la mort d'un amic més gran que ell, l'inici de l'amor amb el petó a la primera noia... res de nou, és veritat, però tot tractat d’una manera molt entenedora pels més petits i força elegant.

(La resta del comentari explica parts de la pel·lícula)

També es d'admirar l'esforç del director per presentar-nos en Zachary com una persona, indepentment del seu pes. Un pes que li provoca complexos però que, alhora, és la seva principal font d'ingresos. En Tob (Jonathan Lipnicki) i en Cal, que fan dos bons papers, es posen a la seva pell i l'ajuden fins al punt de jugar-se la vida. És en aquest punt on crec que se'n fa un gra massa. En Tob, de només dotze anys, roba la furgoneta del seu pare, carrega (mai millor dit) en Zachary i es llença a la carretera, conduïnt ell, tot buscant al soci del seu nou amic. No els passa res greu i, al final, tot arregla. Sorprenen les accions d'en Tob i la passivitat del seu pare, que ho entén tot sense cap problema. No m'estranya què la seva dona, que el trobava massa tou, el deixés plantat!