dijous, de març 29, 2007

Comentari: 'Team América: La Policía del Mundo'. Nota: 5'9


Crítiques encadenades

2004 / Estats Units / 98 minuts / Animació / Directors: Trey Parker , Matt Stone / Els policies de 'Team America' tenen l'encàrrec de mantenir l'ordre i l'estabilitat al Món. El seu gran enemic és un dictador, el nord-coreà Kim Jong II, que reparteix armes de destrucció massiva als terroristes dels cinc continents. Per impedir la guerra total, 'Team America' contracta un jove i prometedor actor, Gary Johnston, a qui encarreguen que s'infiltri en els bàndol dels dolents.

'Team America' és l'últim producte dels creadors de 'South Park'. És una pel·lícula de marionetes irreverent i sense complexos que, com és habitual en el duet Parker-Stone, carrega contra tot i tothom. Les seves crítiques fulminen als dictadors, als terroristes islàmics i a les estrelles suposadament més compromeses de Hollywood, les que habitualment van a les manifestacions en contra de George Bush (com Tim Robbins, Susan Sarandon o Sean Penn). També hi apareixen Helen Hunt, Alec Baldwin, Matt Damon i el director Michael Moore. Tots ells són tractats con retardats, col·laborant amb Kim Jong II sense adonar-se'n. Qui surt lliure de tota culpa, i no s'acaba d'entendre, és el govern dels Estats Units.

(La resta del comentari explica parts de la pel·lícula)

L'humor de 'Team America' és totalment escatològic, ple d'insults i de paraules malsonants. L'objectiu és ofendre el màxim. Les imatges d'acció són espectaculars, especialment quan els integrans de la Policía Mundial maten als actors de Hollywood. Cossos destrossats i sang i vísceres en abundància. L'escena de sexe entre en Gary Johnston i la Lisa, una de les integrants femenines de 'Team America', és insuperable, senzillement brutal. En totes les posicions i els llocs possibles, amb una mobilitat increíble, i més tenint en compte que els personatges son marionetes.

No tornaria a veure la pel·lícula, però haig de reconèixer que m'ho he passat bé veint-la. L'humor de 'Team America' és fàcil, és veritat; la majoria de vegades la crítica es gratuïta, però a vegades també necessària. Actors com Matt Damon (que l'únic que fa es repetir el seu nom sense parar) queden totalment ridiculitzats. I és que, junts, els actors i la Policia del Món fan més mal que els mateixos terroristes. En el seu intent d'aconseguir la pau mundial ho destrossen pràcticament tot: des de las piràmides d'El Cairo al Canal de Panamà, passant per Corea del Sud o per Nova Iork. Una passada!

1 comentari:

Anònim ha dit...

Són uns malparlats. Las marionetes estan bé, però la peli és fluixa.