dimecres, de setembre 05, 2007

Coses: Conec un idiota


Aquest estiu tenia previst revisar ‘El Idiota’ (1951), una de les grans pel·lícules del mestre Akira Kurosawa. Vaig agafar-la a la Biblioteca de Palamós, però la vaig tornar sense veure-la. A vegades em falta temps. Però no passa res. Acabo de comprar-la a ‘Dvd.go’ i espero fer el meu comentari en breu. Amb tot l’enrenou del meu debut a la Tele, ja fa deu dies que estic ‘out’, cinematogràficament parlant.

No he vist l’idiota de Kurosawa, però tots en coneixem algun, d'idiota. Estic fart de la gent que no sap estar al seu lloc. Estic fart de la gent que escolta darrera de les portes. Estic fart de les persones que treuen les frases de context per intentar fer mal. Estic fart de les persones que parlen i parlen sense saber de què. Estic fart de les persones que fan córrer rumors sense pensar si poden perjudicar algú. En definitiva, Estic fart dels idiotes.

Tan difícil és preocupar-se d’un mateix? Tan difícil és escoltar i callar? Tan difícil és que cadascú faci la feina que li toca i deixi en pau als altres? Tan difícil és ser rigorós? Tan difícil es viure la vida pròpia i no la dels altres? Per què hi ha tanta gent buida per dins i falsa per fora ? Per què hi ha tants idiotes? No ho sé, la veritat, però potser estaria bé que tots (començant per mi mateix) ens preocupéssim una mica més de les nostres coses (les que siguin) i ens oblidéssim de la vida dels altres... sempre que no ens demanin el contrari, està clar. És una reflexió en calent, però segur que demà pensaré exactament igual que ara.

-Escolta, Saps que aquell no farà més allò...

-I com ho saps?

-Acabo de sentir-ho!

-N’estàs segur?

-Completament. Ho ha dit tal; amb molta mala llet.

-I ell ho sap?

-No, encara no. No han tingut temps ni de dir-li.

És una conversa fictícia, o no, però tinc claríssim que hi ha massa persones amb poca feina; massa persones que envejen la vida que no tenen i que només se senten realitzats si parlen de les coses que afecten als altres. Persones que, conscientment o inconscient, sovint treuen frases de context i aconsegueixen generar dubtes. Persones que han fet de la intoxicació i de l’alarmisme el seu modus vivendi... sense tenir en compte si perjudiquen a un tercer. Encara no he vist l’’Idiota’ d'Akira Kurosawa, però en tinc un ben a prop. Us ho asseguro. Paraula de blogger.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Hay muchos de idiotas; en todos los sitios. José.

Anònim ha dit...

Menos idiotas y más trabajar. Los odio. Js.