dimecres, de febrer 28, 2007

Comentari: 'El corral (Una fiesta muy bestia)'. Nota: 5


Festa o compromís?

2006 / Estats Units / 90 minuts / Director: Steve Oedekerkl / Animació. Comèdia. Infantil / 'Barnyard' (El títol de la pel·lícula en anglès) és un conte protagonitzat per Otis, una vaca que només pensa en cantar, ballar i en fer dolenteries. Tot el contrari que el seu pare, en Ben, el respectat patriarca de la granja. Però quan arriba el moment, l'Otis troba el valor suficient per convertir-se en tot un líder.

'El corral' és una pel·lícula entretinguda, més recomanable per a nens que per adults, ja que acaba caient en tot un seguit d'estereotips massa comuns en aquest gènere. Només començar, hi ha dos gags força interessants: una vaca intentant mantenir l'equilibri en un 'home mecànic' (la vida al revés) i unes gallines tirant dards a una fotografia de Kentucky Fried Chicken. El rap del ratolí també és molt bo. En general, la banda sonora de John Debney, amb moltíssim ritme, és un dels encerts d'aquesta comèdia familiar.

Hi ha un grup de llops que amenaça constantment la granja on viu en Ben, que és una vaca que intenta protegir els animals que estan dins dels seus dominis, marcats per una tanca. Una nit, els llops intenten emportar-se unes quantes gallines. Ell ho impedeix, però acaba morint en la baralla. El seu fill, que només pensa en la festa, és escollit nou cap dels animals de la granja però, inicialment, prefereix seguir passant-s'ho bé abans que pensar en manar als altres. En el seu primer creuament amb els llops l'Otis es deixa intimidar, però després que s'emportin sis gallines, entra en acció i les recupera, fent-se més famós que mai. El pagès de la granja, aliè als moviments dels animals, té un paper secundari.