dissabte, de gener 27, 2007

Comentari: 'Los 2 lados de la cama'. Nota: 6


Els costa decidir-se

2005 / Espanya / Comèdia musical / 105 minuts / Director: Emilio Martínez-Lázaro / Intèrprets: Ernesto Alterio, Guillermo Toledo, Alberto San Juan, María Esteve, Lucía Jiménez, Pilar Castro, Secun de la Rosa, Verónica Sánchez, Juana Acosta / Han passat tres anys des de la primera pel·lícula. Els protagonistes semblen més centrats sentimentalment, fins i tot amb ganes de casar-se. De fet, en Javier (Ernesto Alterio) i la Marta (Verónica Sánchez) estan a punt de fer-ho. En Pedro (Guillermo Toledo) està enamorat de la la Raquel (Lucía Jiménez) i en Rafa (Alberto San Juan) estima la Pilar (María Esteve) amb passió, tot i que ella està per altres coses. Amor, sexe i gelosia en sèrie.

No és una mala segona part. És més, fins i tot diria que supera la primera. Tot i això, 'Los 2 la dos de la cama' es queda en una pel·lícula per passar una bona estona. Res més. La sort és que el títol d'Emilio Martínez-Lázaro és poc ambiciós i, per tant, no decepciona. Veus el què esperes. El millor és el paper d'Alberto San Juan (que es posa en la pell d'un taxista amb un gust pèssim) i la veu i la presència de Lucía Jiménez, amb una interpretació magistral del 'Bailando' d'Alaska i los Pegamoides. La llàstima és que la resta d'actors no estan ni per cantar a la dutxa, amb Ernesto Alterio i, sobretot, Guillermo Toledo al capdavant. Grans adaptacions per unes veus sense cap mena de gràcia. En la seva defensa, s'ha de dir que són actors i no cantants, però vaja.

(La resta del comentari explica parts de la pel·lícula)

L'argument és senzill... o no. En Javier està a punt de casar-se amb la Marta que, el dia de la boda, es fa enrere. Per què? Doncs perquè esta enamorada de la Raquel, la nòvia d'en Pedro. Elles se'n van a viure juntes i ells, més penjats que un pernil, intenten refer-se junts. De fet, un i altre triguen força temps a descobrir que les seves ex-nòvies estan unides sentimentalment. En Javier i en Pedro ho acaben compartint tot: primer una dona que els proposa fer un 'trio' i després els seus cossos, perquè acaben tenint una història entre ells. Està agafada amb pinces, sense cap mena de dubte.

Queda clar que un dels missatges de 'Los 2 lados de la cama' és que la bisexualitat és una cosa cada cop més habitual. En Javier està enamorat de la Marta però, alhora, decideix ficar-se al llit amb en Pedro. Aquest estima la Raquel, però té una aventura amb en Javier. Cinc minuts abans, la seva 'ex' li havia dit que tornava amb ell, però no passa res. Dubtes, molts dubtes, sí. Potser per fer-nos arribar una tercera part?