dimarts, de gener 16, 2007

Comentari 'Almas perdidas'. Nota: 6


Tothom perd alguna cosa

2005 / Estats Units / 90 minuts / Drama / Intèrprets: Keira Knightley, Josh Hartnett, Cate Blanchett, Hugh Jackman, Paul bettany, Daryl Hannah, Jeff Goldblum, James Gandolfini / La pel·lícula està composada per set històries breus protagonitzades per persones força peculiars. Totes elles arriben fins a punts insospitats per escapar de situacions desesperades.

'Almas perdidas' prometia, però acaba decebent. Al llarg de les set històries, que no estan enllaçades entre elles, hi passen actors de gran qualitat, però la majoria estan desaprofitats. Jo em quedo amb la tercera i la quarta. A 'Cachorros' hi ha una magistral interpretació de Cate Blanchett, qe està vivint una segona joventut interpretativa. En aquest curt, es posa a la pell d'una dona que està cuinant per la seva mare, que està força desquiciada. N'està avorrida de la situació. Entre copa i copa de vi, va preparant un puré de patates i unes salsitxes que, per accident, acaben per terra. Cap problema. Hi posa el ketchup a sobre i crida la mare a dinar. Quina de les dues necessita amb més urgència ajuda psiquiàtrica?

A la quarta, 'Un nuevo día', un extraordinari James Gandolfini (que s'ha fet molt famós últimament gràcies a la sèrie 'Los Soprano') creu que la seva dona i els seus fills l'han abandonat. Es desperta després d'una nit de borratxera i veu que està sol com un mussol i amb el pis completament buit. Per sort seva, s'ha equivocat de casa. Havia anat a dormir just a la del costat, que no tenia inquilins perquè estava en lloguer. Situació surrealista, resolta amb molta gràcia.

Les altres cinc històries són totalment prescindibles: 'Supermercat' (amb Illeana Douglas, Daryl Hannah i Jeff Goldblum), 'Nochevieja' (amb Keira Knightley, a qui fan passar per una noieta de 15 anys), 'Euston Road' (amb Paul Bettany, que interpreta a 'Silas' al 'Código da Vinci), 'Sólo localidades de pie' (amb Hugh Jackman, el 'Lobezno' dels 'X-Men') i 'The Same' (amb Josh Harnett i Peter Dinklage, el nan de 'Vías Cruzadas).

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Totalment d'acord. També la vaig agafar i em sento una mica estafat. Els curts d'aquesta pel·li no deixen de ser gracietes o exercicis d'estil d'aspirants a cineasta. N'hi ha molt poquets d'entitat i alguns no arriben ni a la categoria de gag. Per a un programa del gènere encara podrien passar, però per formar un producte més o menys homogeni...
Un 5 i gràcies.
OK a "Banderas de nuestros padres", molt bona. "Apocalypto" també és un peliculón d'acció, però amb tocs gores continus i cruels.

Jordicine ha dit...

Jo ja he vist 'Babel'. Està molt bé, pero crec que li falten algunes cosetes. Excel·lent 'Gracias por fumar'. Aquesta setmana faré els dos comentaris.