divendres, de desembre 15, 2006

Comentari 'Domino'. Nota: 5


'Pija' i perillosa

2005 / Director: Tony Scott / Estats Units / 113 minuts / Acció / Intèrprets: Keira Knightley, Mickey Rourke, Mena Suvari, Jacqueline Bisset, Lucy Liu, Christopher Walken / Domino Harvey (Knightley), una jove model desil·lusionada de la vida de la alta societat, abandona la seva carrera i decideix passar a formar part de l'equip de caça recompenses de Ed (Rourke) y Choco (Ramírez). Busca emocions i, la veritat, és que acaba trobant-les.

Tot i la presència de dos 'grans' del cinema, Christopher Walken i Jacqueline Bisset (per qui no passen els anys); una actriu que promet, Keira Knightley; i una bona secundaria, Mena Suvari (inoblidable a 'American Beauty'), 'Domino' decepciona; i molt, diria jo. Estèticament, la pel·lícula intenta trencar amb tot, amb un format de videoclip, més propi de la MTV que del cinema. Alentits, imatges congelades, escenes enregistrades amb 'steady cam', flasbacks constants, colors pastel, texts inserits en determinats plans; tot per canviar els clixés pre-establerts en el cinema d'acció. És veritat que, inicialment, la pel·lícula sorprèn, però acaba cansant.

A nivell argumental, 'Domino' és excessivament complicada, tot i que hi ha ben poc per explicar. L'únic que passa al llarg de quasi dues hores gira al voltant de l'equip de caça recompenses, que ha d'intentar recuperar un botí de 10 milions de dòlars. Doncs, això que sembla tan fàcil d'explicar, s'embolica fins a punts insospitats, amb multitud de personatges de diverses bandes, que fins i tot s'acaben confonent. Segons sembla, la pel·lícula està basada en fets reals: la nena 'pija' que es cansa de les comiditats de casa seva i decideix convertir-se en una caça recompenses qualsevol. No passa cada dia, però si em diuen que és veritat, m'ho crec. 'Domino' figura que s'acaba fent tan famosa que fins i tot aconsegueix el paper de protagonista en un serial televisiu. Pel·lícula per passar l'estona i gràcies. No hi busquis res mes.