dissabte, de desembre 02, 2006

Coses: No ho soporto! (o 50 'per què' qualsevol)


Per què hi ha gent que es compra cotxes cada vegada més grans i més potents, amb més accessoris i, per contra, s'oblida de posar els intermitents? Per què quan les ràdios informen de l'estat del trànsit a les rondes de Barcelona ens parlen de zones i no de números? Altrament, per què les tenim numerades? Per què a totes les comunitats sempre hi ha un parell de veïns que senten la imperiosa necessitat de tocar els nassos? Per què hi ha persones que quan els expliques alguna cosa sempre et diuen que ells ja ho sabien? Per què hi ha tanta gent que parla pels colzes? Per què no s'han plantejat mai que algun dia també podrien escoltar? Per què hi ha gent que no coneix el seu límit d'incompetència? Per què la majoria de bancs i caixes ens cobren interessos per tot? Per què l'habitatge cada cop és més car? Per què ningú fa res per evitar-ho? Per què els ajuntaments permeten que el so de molts locals d'oci nocturn penetrin sense vergonya a casa dels seus veïns? Per què no existeix el dret a dormir tranquil? Per què diuen que viure a Catalunya sense parlar català és impossible? Aquests que ho asseguren amb tanta radicalitat, han viscut aquí? Doncs, per què ens ataquen sense pietat?

Per què es permet el terrorisme informatiu? Per què els cinemes surten de les ciutats per anar-se'n cap a zones d'oci global cap als afores? Per què sempre hem de seguir el model dels Estats Units? Per què triomfen els videojocs? Per què molts joves, i alguns que no ho són tant, estan enganxats al 'Messenger'? Per què ens estem oblidant de parlar cara a cara, un davant de l'altre? Per què cada cop hi ha més violència als dibuixos animats infantils? Per què segueix triomfant l'anomenada 'tele escombraria'? Per què no hi ha un codi ètic que la reguli? Per què seguim contaminant els rius i els mars sense mesura? Per què ningú s'adona que el canvi climàtic ja és una realitat? Ens acabarem banyant al mar el mes de gener? Per què? Estem a prop del final de l'esquí, com a mínim com el coneixem ara? Per què? Per què molts restaurants augmenten el preu i redueixen la qualitat? Per què hi ha gent que prioritza l'aspecte físic a la salut? Per què hi ha tantes persones amb anorexia o bulímia? Estem davant d'una nova cultura de talles? Per què?

Per què cada cop hi ha més diferència entre classes? Per què els rics cada cop són més rics i els pobres més pobres? Per què continuen arribant embarcacions plenes d'immigrants? Eren premonitoris 'Os Resentidos' quan cantaven 'Abdul vente para Europa'? Per què? Per què molts propietaris de gossos no recullen les brutícies que els seus animals fan al carrer? Per què encara n'hi de perilosos (de gossos, eh!) que van sense morrió? Per què la gent deixa els mobles vells al carrer sense avisar abans al servei de recollida de l'Ajuntament? Per què hi ha molta gent que no tira de la cadena quan va als locals publics? Perquè suposo que a casa seva sí que ho fan, no? Per què la gent embruta les parets que no són seves amb total impunitat i sense cap remordiment? Per què hi ha molta gent que no diu 'hola' quan arriba als llocs? Per què diem 'ei' quan ens creuem amb algú a la feina? Per què has de formar part d'un jurat popular sense tenir coneixements de dret? Per què t'obliguen a fer de taula en unes eleccions? Per què hi continua havent tanta corrupció?

Per què estic fent aquesta reflexió? Per què hi ha tanta gent i tan poques persones? No ho sé nen, menja, calla i no preguntis més!