divendres, de desembre 08, 2006

Comentari 'X-Men 3. La decisió final'. Nota: 5


I la vacuna contra l'avorriment?

2006 / Director: Brett Ratner / Ciència Ficció / 105 minuts / Intèrprets: Hugh Jackman, Patrick Stewart, Ian McKellen, Halle Berry, Framke Janssen, Anna Paquin, Ellen Page / En aquesta tercera part de la saga, el Govern s'inventa una vacuna perquè, si volen, els mutants es puguin convertir en persones 'normals' i adaptar-se a la societat. Charles Xavier opta per la tolerància (que sigui el mutant qui esculli), mentre que Magneto rebutja totalment la vacuna, declarant la guerra total.

Se'ns ha venut com 'La decisió final', tercera i última part de la saga, però al mes de juny s'estrenarà la quarta: 'Magneto'. Per tant, ens han enganyat! Jo crec que aquesta és la més fluixa de les estrenades fins ara. És avorridota i l'únic amb certa gràcia és la batalla final. Em quedo amb el duel entre 'Charles Xavier' i 'Magneto', amb la sempre agradable presència de Halle Berry i amb l'aparició de la jove canadenca Ellen Page, a qui vaig descobrir a 'Hard Candy'. Amb 19 anys, crec que és una de les actrius amb més futur del cinema actual. El 'peluix blau' que fa d'enllaç entre els humans i els mutants és més aviat ridícul.

Tenint en compte que, per un motiu o altre, desapareixen uns quants dels mutants 'estrella', és de suposar que en la quarta entrega dels 'X-Men', Marvel ens oferirà nous personatges, amb nous poders. Penso que és l'única manera de revitalitzar la saga, que considero que està força acabada. S'ha volgut estirar massa i se n'ha ressentit. El primer 'capítol' dels 'X-Men' engrescava, el segon no estava malament, però el tercer està sota mínims. Què hi farem, la taquilla mana!