diumenge, de desembre 10, 2006

Coses: 'Huerfanitos'


'Lluvia de materia gris'

Fa temps que els vaig veure actuar a la Plaça Porxada de Granollers, però encara no els he oblidat. I trigaré a fer-ho. Va ser un concert en família, directíssim, fresc, completament brutal. No sabia qui eren ni tenia previst veure'ls ni escoltar-los, però vaig passar per davant seu i em vaig quedar petrificat. No em podia moure. Vaig quedar enganxat per la seva varietat musical (rock dur, pop, disco, rumba, samba...) però, sobretot, per les seves lletres de denúncia, algunes molt arriscades. Potser per aquest motiu no estan en primera línia, perquè parlen massa clar. O perquè no volen, que també pot ser.

En Tivi Tinell, líder del grup, no pot estar-se quiet ni un segon. Va amunt i avall sense aturar-se, gesticulant, protagonitzant una coreografia que diuen que mai és igual. Xiscla, salta, s'ho passa bé... tot amb una vestimenta esportiva, com d'estar per casa. No fa massa el vaig veure pel carrer, molt abrigat de la part de dalt, però només en calçotets o alguna cosa semblant. Expliquen que és així d'imprevisible. Completen 'Huerfanitos' Toni Cordoba (baix i veus), Jordi Ros (bateria), Toni Lledó (bateria), Jesús Oliver 'Suso' (teclats i veus), Oriol Miró (guiterra i veus) i Efren Moreno (guitarra). Per què escric aixó ara? Doncs perquè tinc el Cd de 'Huerfanitos' a les mans (el vaig comprar el dia del concert) i l'esava escoltant.

Com a mostra de la seva originalitat, us apropo la lletra d'una de les catorze cançons que inclou. Es diu 'lluvia de materia gris': Lluvia de materia gris, en el espacio resbalando-cayendo en el cieno de mi consciencia; desgranando la imaginación, de la estrella que soy yo porronponpón, pero sin brillar. Por fin mi mente se conecta en la galaxia sideral. Por fin mi mente se conecta más allá del bien y del mal... del bien y del mal... Lluvia de materia gris cayendo como un cometa mojándome la cara humedeciendo la idea: aquí resurge la vía láctea como chocolateando la marea del cumpleaños pastel. Por fin mi mente se conecta en la galaxia sideral. Por fin mi mente se conecta más allá del bien y del mal... del bien y del mal...

2 comentaris:

MissDudas ha dit...

sí, lo conocí

Jordicine ha dit...

Los conocistes? Pues los encontré muy originales. Estás de acuerdo?